Cum poți trece pe modul silențios și bloca jucători

Fie că ești în chat-ul audio cu prietenii tăi sau în lista de așteptare cu cine se nimerește, probabil ai aflat deja că buna comunicare poate fi decisivă într-un meci de LoL. Când lucrurile merg bine și sinergia este bună, discuțiile cu coechipierii – și chiar cu adversarii – pot fi distractive pentru toată lumea.

Din păcate, nu toți jucătorii sunt un exemplu strălucit de comunicare și comportament productive în Rift. Pentru acele situații dificile când te-ai săturat să respingi trollarea sau toxicitatea altui jucător, poți alege să îl treci pe modul silențios sau să îl blochezi.

Trecerea pe modul silențios vs. blocare: care este diferența?

Trecerea pe modul silențios este o acțiune care are loc doar în joc și durează până la terminarea meciului sau până când alegi s-o dezactivezi. Când treci pe modul silențios un jucător în timp ce ești în joc, chat-ul echipei lui și toate mesajele din chat îți sunt ascunse, dar acesta poate să interacționeze în continuare cu tine (să îți trimită invitații, cereri de prietenie și mesaje private) după încheierea jocului. Reține că jucătorii trecuți pe modul silențios nu sunt blocați automat, dar jucătorii blocați sunt automat trecuți pe modul silențios.

Blocarea duce trecerea pe modul silențios cu un pas mai departe. Când blochezi un jucător:

  • nu îi poți vedea chat-urile în timpul selecției campionilor, în joc sau în lobby-uri;
  • nu îți poate trimite cereri de prietenie, invitații sau mesaje private;
  • este eliminat din lista ta de prieteni;
  • vei fi înștiințat dacă ești distribuit cu el în echipă într-un joc viitor. 

Cum să treci un jucător pe modul silențios

Opțiunea 1:

în timp ce ești în joc, tastează /mute <numele jucătorului> ca să treci pe modul silențios toate animațiile, ping-urile și mesajele sale din chat pe durata meciului.

De asemenea, ai opțiunea folosi /ignore pentru un jucător (adică o super trecere pe modul silențios) pentru meciul curent și meciurile viitoare, folosind /ignore <numele jucătorului>.

Opțiunea 2:

  1.       În timp ce ești în joc, apasă sau ține apăsată tasta [TAB] ca să afișezi tabela de marcaj a meciului.
  2.       În partea dreaptă, după slot-urile de inventar ale jucătorului, se află trei iconițe care îți permit să treci individual pe modul silențios animațiile sale, ping-urile sale sau să treci toate pe modul silențios.

Mute-1.png

De asemenea, poți să ții cursorul deasupra numelui unui jucător când ești în ecranul de selecție a campionilor, ca să-l treci imediat pe modul silențios.

Mute-2.png

Poți găsi cele trei tipuri individuale de trecere pe modul silențios lângă inventarul jucătorului de pe tabela de marcaj a meciului.

Trecerea pe modul silențios este o opțiune bună atunci când ping-urile, animațiile sau mesajele din chat ale altui jucător sunt ușor enervante, dar vrei totuși să faci un efort să menții comunicarea. Cu toții știm cum e să ai un coechipier care se dă în vânt după ping-uri! Intră aici pentru mai multe îndrumări privind trecerea pe modul silențios a chat-ului aliat și a tuturor chat-urilor în jocuri.

Trecerea pe modul silențios poate fi o metodă rapidă de a reduce stresul și de a împiedica preventiv conflictele pentru tine și coechipierii tăi. Din păcate, unele situații scapă de sub control și trebuie luată măsura suplimentară a blocării.

Cum să blochezi un jucător

Din lista ta de prieteni:

Dacă jucătorul ofensator este în prezent în lista ta de prieteni, îl poți bloca rapid dând clic dreapta pe numele său și selectând ''Blochează'' din meniu.

Din istoricul meciurilor tale:

  1.       intră în profilul tău de jucător din clientul LoL;
  2.       dă clic pe istoricul meciurilor tale;
  3.       dă clic pe meciul pe care l-ai jucat cu jucătorul pe care vrei să-l blochezi;
  4.       dă clic dreapta pe numele acestuia și selectează ''Blochează'' din meniu.

Din lista de jucători blocați din client:

  1.  dă clic pe iconița rotiță ''Setări'' din dreapta-sus al clientului LoL;
  2.  din meniul din partea stângă, dă clic pe ''Lista de jucători blocați'';
  3. caută numele jucătorului în bara de căutare și apasă pe ''Blochează''.

Sunt multe motive valabile pentru blocarea unui jucător, inclusiv unele care s-ar putea să existe pentru tine în viața reală. Fie că alegi trecerea pe modul silențios sau blocarea, te sprijinim dacă vrei să iei orice măsuri necesare pentru a crea un meci sigur și distractiv în Rift.

Dacă te simți nevoit(ă) să blochezi pe cineva, gândește-te dacă acțiunile persoanei respective ar trebui raportate, pentru ca orice comportamente inacceptabile să poată fi examinate de comisia noastră disciplinară. Raportarea acestor evenimente nu face decât să îmbunătățească experiența întregii comunități LoL. 

 

A fost util acest articol?

Nu găsești ceea ce cauți?

De la probleme tehnice la frustrare, suntem aici pentru a te ajuta. Trimite un tichet! Câtă vreme nu dispare printr-un portal, te vom contacta în curând.

/ Trimite un tichet
Susținut de Zendesk