Rangsorolt szezonok, szakaszok és szakaszvégi jutalmak

Szezonok

A League of Legends éves rangsorolt szezonja három szakaszra tagolódik, így könnyebben nyomon követheted az egyéni rangsorolt fejlődésedet, és rendszeresen jutalmazni tudjuk a teljesítményedet.

Az első szakasz januárban, a második májusban, a harmadik pedig szeptemberben kezdődik. A szakaszt mindenki rang nélkül kezdi, de tíz besorolómeccset követően máris felkerül a ranglétrára. Ezután a játékosok jellemzően egy teljes osztállyal az előző szakaszbeli rangjuk alatt találják magukat, de a besorolómeccsek eredménye és az előszezonbeli teljesítmény változtathat ezen.

Fontos megjegyezni, hogy az új szakasz kezdetén a legmagasabb kezdőrang a Smaragd I. Az ennél magasabb rangokért meg kell dolgozni!

Bár a rangsorolt játékban elért siker önmagában is érték, menet közben, és különösen a szakaszok végén is lehet jutalmakat szerezni.

Felségjelvények

A rangsorolt felségjelvények – a szezon során elért rangok vizuális reprezentációi – két csoportba oszthatók: címerek és töltőképernyő-keretek.

A címerek az aktuális rangodat mutatják. A profilodban és a töltőképernyőn jelennek meg, illetve az idézői ikon opcionális kereteként szolgálhatnak a játék előtti előszobában. 

A töltőképernyőn megjelenő keret az aktuális várólistán elért rangodat mutatja (a normál meccseken az Idézők szurdokában elért legmagasabb rangodat). A töltőképernyőn egy játékosra kattintva megtekintheted a játékos rangsorolt és hősismereti szintjét.

Diadalmas hőskinézet

Victorious_Lucian.JPG

A 2023-as szezontól kezdve a rangsorolt játékban való részvétellel, szakaszpontokat gyűjtve lehet megszerezni a Diadalmas hőskinézeteket, ha legalább 2. kitüntetési szintű vagy! Az, hogy ehhez hány játék/győzelem szükséges, a rangodtól függ.

A Vas, Bronz vagy Ezüst osztályban 1000 szakaszponttal szerezhető meg a szakasz Diadalmas hőskinézete.

Az Arany vagy magasabb osztályokban 80 szakaszpont is elég. (Ne feledd, hogy ez csak Arany vagy annál magasabb szinten érvényes! Ha visszasorolódsz a kinézet feloldása előtt, 1000 szakaszpontra növekszik a követelmény)

victorious-skin-progress.png

Ha nem tudod, hogy állsz, vidd az egérmutatót a fenti ikonra a Rangsorolt lapon, hogy kiderüljön, mennyi hiányzik még a Diadalmas hőskinézet feloldásához.

Ebben a rendszerben tehát minden játékos szerezhet Diadalmas hőskinézetet! Azonban a Diadalmas hőskinézet chromáit a szakasz végén érvényes rang szerint osztjuk ki, szóval mindig lesz okod arra, hogy feszegesd a határaidat és a lehető legmagasabbra juss a ranglétrán!

Mi a helyzet, ha Arany vagy magasabb osztályban oldom fel a kinézetet, de később visszacsúszok Ezüst osztályba?

Nem kell aggódnod! Ha sikerült feloldani a szakasz Diadalmas hőskinézetét, a visszasorolás után is megtarthatod. A lényeg, hogy ne felejtsd el feloldani! Ha az Arany osztályban kezdesz, de a 80 szakaszpont megszerzése előtt lejjebb csúszol, akkor már 1000 szakaszpontra lesz szükséged.

Kitüntetési jutalmak

A 3. vagy magasabb kitüntetési szint elérését önmagában is megjutalmazzuk, de a Háromkitüntetéses hőskinézet csak a legsportszerűbb játékosoknak jár, akik az 5. kitüntetési szinten fejezik be a szezont.

Tudnivalók a szakasz végéről

A szakasz végefelé közeledve a League of Legends webhelyén és a szezonvégi cikkekben is meghirdetjük az elérhető jutalmakat. A pontos információkat körülbelül egy hónappal a szakasz vége előtt tesszük közzé, ekkortájt érdemes figyelni a híreket!

Szakaszok

A szezonok három szakaszra tagolódnak, amelyek során szakaszpontokat lehet gyűjteni a rangsorolt meccseken való részvétellel. A Rangsorolt oldal alján található, a szakaszbeli fejlődést mutató sávon nézheted meg, hogy milyen jutalmakat lehet feloldani. Ha összegyűlt elég pontod, azonnal megkapod az adott jutalmat. 

Szakaszpontok

A 2023-as szezontól kezdve a korábbinál egyszerűbben lehet szakaszpontokat szerezni. Továbbra is csak rangsorolt egyéni/páros, illetve a rangsorolt rugalmas várólistán lehet pontokat szerezni; minden győzelem 10 szakaszpontot és minden vereség 6 szakaszpontot ér.

Fiókok átvitele és rangsorolt besorolás/jutalmak

A rangsorolt besorolásod az adott szerverre vonatkozik, így a fiókod átvitele után új besorolómeccseket kell majd játszanod. A besorolás az aktuális MKP-d alapján történik (ami a fiókod elválaszthatatlan része), figyelembe véve az új szerver átlagos MKP-értékeit. Ezért előfordulhat, hogy nem abba az osztályba vagy divízióba kerülsz, mint az eredeti szerveren.

Ezenkívül az eredeti szerveren szerzett korábbi rangod elveszik, ha nem térsz vissza két héten belül. Ha ezt követően térsz vissza a korábbi szerveredre, teljesen elölről kell kezdened a folyamatot, a besorolómeccsektől kezdve.

A fiókátvitelről írt cikkünkben részletesen leírjuk, hogy mit tartasz meg a fiók átvitelekor, és mit nem.

Egyéb források a rangsorolt játékról

Kérdésed van a rangsorolt játékkal kapcsolatban? A válaszokat megtalálhatod a Rangsorolt játékkal kapcsolatos GYIK című cikkünkben!

Ήταν χρήσιμο αυτό το άρθρο;

Δεν βρίσκετε αυτό που ψάχνετε;

Είμαστε εδώ για ό,τι χρειαστείτε: από τεχνική υποστήριξη, μέχρι διαχείριση εκνευρισμού! Υποβάλετε ένα αίτημα υποστήριξης! Αν δεν πέσει μέσα σε κάποια μαγική πύλη, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας σύντομα.

/ Υποβολή αιτήματος υποστήριξης
Παρέχεται από τη Zendesk